måndag 29 augusti 2011


THORACALER!
BLIVANDE THORACALER!

Jag ser med glädje fram emot en innehållsrik höst tillsammans med er. Sommaren börjar närma sig sitt slut, frosten täcker hela landet, bäckarna fryser, kylan vinner över värmen. Just nu är det viktigt att inse att det finns sådana med värme i sina hjärtan.

Thoraxen symboliserar den medicinska vetenskapen. För oss är det också en symbol av kärlek. Bröstkorgens väggar ramar in och beskyddar de viktigaste organen: hjärtat och levern.

I år firar vår ärorika klubb sin 80:de födelsedag. Vår anrika förening är mycket modern och klarar ypperligt av dagens krav.

Idag fungerar Thorax som en ämnesförening för svensktalande medicin-, odontologi- och veterinärmedicinstuderande vid Helsingfors universitet. Klubbens fester, spexet och övriga samkväm är ypperlig motvikt till de krävande studierna. Thorax är också aktivt engagerad i frågor gällande våra studenter och det svenska språket på fakultets- och riksnivå. Våra studeranderepresentanter sitter i de flesta kommittéer och beslutfattande organ inom fakulteten.

Den nygrundade svenska tandläkarlinjen är ett stort framsteg inom vårt tvåspråkiga universitet. Vårt medlemsantal kommer därigenom också att stiga, vilket kan ses som en mycket positiv sak.

Vår hjärtliga förening lockar till sig personer från den finska linjen i stigande antal. Detta är ett tydligt bevis på att vi har lyckats med att skapa en trevlig atmosfär på klubben; något som är allas våra medlemmars förtjänst.

Nu är det dags för oss Thoracaler att ge vår insats för vår gemensamma sak! På samma sätt som spexet, har vår tidning ”Meditrina” från och med år 1967 varit något viktigt och förenande för klubbens medlemmar.

Med de inkomster som klubben samlade in för att sälja tidningen köptes vår första egna klubblokal. Utan tidningen Meditrina hade vi inte heller kunnat köpa vår nuvarande klubblokal.

Jag uppmanar alla Thoracaler att vara aktivt med och återuppliva ”Meditrina”, den här gången i bloggformat.

Ordförande
Richard Lundell 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar